SENIORPLUS. Tecnoloxías emerxentes aplicadas ao desenvolvemento de produtos alimenticios saudables de alto valor engadido elaborados con ingredientes funcionais e orientados a sectores da poboación con necesidades especiais (terceira idade e persoas con alerxias e intolerancias alimentarias.
OT 1. «Promover o desenvolvemento tecnolóxico, a innovación e unha investigación de calidade»
SENIORPLUS: O emprego de tecnoloxías emerxentes e nanotecnoloxía aplicada para desenvolver alimentos saudables, de alto valor engadido e de calidade diferenciada, pero a súa vez idóneos polo seu valor nutricional para sectores da poboación con requirimentos especiais, principalmente terceira idade e persoas adultas con alerxias e intolerancias alimentarias. A introdución da nanotecnoloxía e de determinadas tecnoloxías emerxentes como as altas presións nos procesos alimentarios garantirá unha maior aceptación, vida útil e seguridade alimentaria dos produtos, así como tamén a sustentabilidade dos procesos.
Axuda concedida: 77.312,75 €
«Subvencionado pola Axencia Galega de Innovación»
Avances alcanzados
- En un primer estudio se elaboraron diversos productos cárnicos curados, particularmente algunos de los más consumidos en Galicia con el objetivo de reducir el contenido en sodio.
Resultado: Se consiguió reducir la cantidad de sodio significativamente y obtener una buena aceptabilidad sensorial
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Se elaboraron productos tradicionales gallegos procedentes del cerdo con contenido reducido en sodio y se realizan análisis de composición nutricional y vida útil.
Resultado: Se logró una reducción importante del contenido en sodio y se mantuvo un período de vida útil aceptable.
- En el último estudio realizado, se sustituyó parte de la grasa de embutidos tradicionales gallegos por otra con un perfil lipídico más saludable
Resultado: Se logró una reducción considerable del contenido en grasa de estos productos y mejorar su perfil lipídico.
PROXECTO COFINANCIADO:
Productos alimentarios galegos de calidad diferenciada adaptados a sectores da poboación con alerxias e intolerancias. Diversificación de mercados e Internacionalización.
Programa conecta PEME 2014
Proxecto cofinanciado polo Fondo Europeo de Desenvolvemento Rexional (Feder) no marco do programa operativo Feder Galicia 2007-2013.
Axuda concedida: 93.975,49 €
Dirección General de Política Regional (Comisión Europea)
Dirección General de Fondos Comunitarios (Ministerio de Economía y Hacienda)